Округли сто посвећен синергији у иновацијама и трговини Србије и Израела

В.д. директора Фонда за науку Републике Србије проф. др Ненад Филиповић учествовао је на округлом столу „Синергија у иновацијама и трговини: разговори Србије и Израела“ у Палати Србије. Округли сто је био посвећен сарадњи две државе у области привреде, трговине, иновација и науке.

Проф. др Филиповић и Шломи Кофман, потпредседник и директор Дирекције за међународну сарадњу Управе за иновације у Министарству за иновације, науку и технологије Државе Израел, разговарали су о могућностима сарадње Фонда за науку
и Министарства за иновације, науку и технологије Израела. Г-дин Кофман је истакао заинтересованост за заједничко учешће на позивима за HORIZON EUROPE пројекте. Проф. др Филиповић је разговарао и са г-дином Марианом Коеном, председником удружења ИТ индустрије и Савеза индустријских произвођача Израела, о могућностима повезивања у области науке и привреде две државе, док је г-дин Коен поделио искуства и примере добрих пракси у Израелу.
Током свечане вечере приређене након догађаја у Палати Србије, в.д. директора Фонда за науку и г-дин Валид Абу-Хаја, из Службе за економске послове у Министарству спољних послова Државе Израел, разговарали су о примерима добрих пракси у Израелу у области иновативних екосистема и науке.

Округлом столу су присуствовали председник Републике Србије Александар Вучић, председник Државе Израел Исак Херцог, министри и представници Владе Републике Србије, министри и представници Владе Државе Израел, представници Привредне коморе Србије, представници државних институција и привредног сектора у Србији и Израелу.

Упознавање в.д. директора Фонда за науку РС проф. др Ненада Филиповића са председником Државе Израел г. Исаком Херцогом