Фонд за науку на састанку са Заједницом института Србије

У склопу сарадње са научном заједницом у Србији, Фонд за науку је присуствовао седници Председништва Заједнице института Србије у Институту за испитивање материјала.

Састанку су присуствовали чланови Председништва ЗИС, директори института у Србији и проф. др. Ненад Филиповић, в.д. директора Фонда за науку Републике Србије.

В. д. директор Фонда за науку РС проф. др Ненад Филиповић представио је рад, програме и резултате Фонда за науку и најавио нове програме Фонда који ће бити отворени у октобру ове године – програм ИДЕЈЕ 2024 и Дијаспора – грантови за посете научника из дијаспоре истраживачима у Србији. Проф. др Филиповић је нагласио да је у плану даљи развој билатералних и мултилатералних сарадњи кроз програме сарадње, са фокусом на фондове из окружења, ЕУ и Кином. Навео је да је у наредном периоду планирана потпуна дигитализација свих процеса – интеграција портала и развој нових функционалности платформе које ће пратити потребе научне заједнице и специфичности различитих програма.

Са учесницима састанка смо имали конструктиван разговор о процедурама, као и развоју будућих програма Фонда за науку.

У наредном периоду, Фонд за науку ће наставити са организацијом састанака са представницима научне заједнице. У том процесу остајемо отворени за сва питања, предлоге, сугестије и коментаре научне заједнице.