Програм ПРИЗМА – онлајн Отворена врата

Отворен је „Програм ПРИЗМА” који ће се реализовати кроз шест потпрограма посвећених различитим истраживачким областима: природне науке и математика, техничко-технолошке науке, (био)техничке науке, (био) медицинске науке, вештачка интелигенција и друштвено-хуманистичке науке. У оквиру Програма нема унапред задатих тема.

Јавни позив је отворен до 15.9.2022. 

Предлози пројеката се подносе у електронској форми путем портала Фонда за науку РС. На Јавни позив могу да конкуришу све акредитоване научноистраживачке организације у Србији.

Укупан буџет Програма је 25 милиона евра. Средства су обезбеђена из буџета Републике Србије, ИПА фондова Европске уније и кроз „SAIGE” Пројекат Светске банке. Максималан буџет по пројекту износи 300.000 евра.

Више о програму, условима, као и о конкурсној документацији, можете сазнати на на страници Позиви, која се налази на следећем ЛИНКУ.

У склопу подршке припреми предлога пројеката, Фонд за науку Републике Србије ће у наредном периоду периодично организовати онлајн Отворена врата за све заинтересоване.

Прва онлајн Отворена врата ће бити организована у петак (8.7.2022) у 10.00.

Сви заинтересовани који имају питања у вези са припремом предлога пројеката у оквиру овог Програма, могу се пријавити на онлајн Отворена врата, постављањем питања путем форме која се налази на следећем ЛИНКУ, најкасније до среде (6.7.2022), у 10.00.