Конституисан Управни одбор Фонда за науку РС у другом сазиву

У просторијама Фонда за науку Републике Србије одржана је 11.8.2023. године Конститутивна седница другог сазива Управног одбора Фонда за науку.

Седници су присуствовали државни секретар у Министарству науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије Вукашин Гроздић, в.д. директора Фонда за науку Републике Србије др Милица Ђурић-Јовичић и чланови Управног одбора Фонда за науку Републике Србије у другом сазиву.

За председника Управног одбора Фонда за науку је именован Михаило Весовић, директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију у Привредној комори Србије. Чланови Управног одбора у другом сазиву су: проф. др Весна Дамњановић, редовни професор на Факултету организационих наука Универзитета у Београду, проф. др Владан Вулетић, редовни професор физике на Масачусетском технолошком институту у САД, проф. др Јован Бабић, професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду и доц. др Вук Радојевић, са Института за ратарство и повртарство Нови Сад.

Након уводне речи државног секретара Вукашина Гроздића, члановима Управног одбора у новом сазиву обратила се в.д. директора Фонда за науку др Милица Ђурић Јовичић, која је представила досадашњи рад и резултате Фонда, као и планиране активности за предстојећи период.

Поред редовних активности у надлежности Управног одбора, на седници су усвојени програми ДИЈАСПОРА 2023 и ИДЕЈЕ 2023 и именовани чланови Програмског одбора за евалуацију пројеката у оквиру Програма ПРИЗМА.

Члановима Управног одбора у другом сазиву желимо пуно успеха у нашем заједничком раду на развоју и финансирању науке у Србији.