Програм за изврсне пројекте младих истраживача

Фонд за науку Републике Србије расписао је јавни позив за финансирање пројеката у оквиру Програма за изврсне пројекте младих истраживача – ПРОМИС.

Програм је намењен изврсним пројектима младих истраживача, у раној фази каријере.

Циљеви Програма су: укључивање изврсних младих истраживача у научноистраживачки рад, јачање професионалних капацитета младих истраживача у раној фази каријере, оспособљавање младих доктора наука за руковођење пројектима, оспособљавање младих истраживача за конкурисање за друге истраживачке и развојне пројекте на националном и међународном нивоу, посебно у Европској Унији, креирање нових пројектних тимова, подршка изврсним идејама и подршка научноистраживачком раду који ће позитивно утицати на друштво и привреду.

Програм подржава основна и примењена истраживања у свим научним областима.

Пројекти у оквиру овог Програма немају унапред задате теме. Програм омогућава младим докторима наука да дефинишу сопствене програме истраживања, оформе сопствене тимове и сарађују са одговарајућим лабораторијама и истраживачким центрима у Србији и свету.

Пријаве пројеката на овај јавни позив подносе се искључиво у електронској форми, најкасније у понедељак 02.09.2019. године до 23.59 часова по средњоевропском времену, попуњавањем пројектне пријаве преко портала за еУправу Републике Србије: https://www.euprava.gov.rs/eusluge.

Упутство за припремање и пријаву пројеката може се наћи OВДЕ. НАПОМЕНА: Постављена је нова верзија Упутства за припремање и пријаву пројеката.

Пројектна документација налази се на следећем ЛИНКУ. НАПОМЕНА: Постављене су нова верзија EXCEL документа за припрему буџета и нова верзија Упутства за припремање и пријаву пројеката.

ПРОМИС презентација за радионицу налази се на следећем ЛИНКУ.  

Снимак презентације са ПРОМИС радионице можете наћи на следећем ЛИНКУ.

Презентацију са најчешће постављаним питањима и одговорима у вези са ПРОМИС-ом можете наћи на следећем ЛИНКУ.

Нову верзију EXCEL документа за припрему буџета можете преузети ОВДЕ, док је EXCEL документ за припрему буџета за кориснике LibreOffice пакета доступан ОВДЕ

ПРИМЕР попуњеног ПРОМИС буџета (са радионица одржаних 19-20.08.2019) можете преузети ОВДЕ.

Питања и одговоре са Webinar-a одржаног 20.08.2019. године можете преузети ОВДЕ.

Листу одобрених пројеката за финансирање можете видети на следећем ЛИНКУ.

Листу одобрених пројеката за финансирање са свим патнерима на пројекту можете видети на следећем ЛИНКУ.

Обавештење о ангажовању чланова тима можете преузети на следећем ЛИНКУ.

СТАТУС ПРОГРАМА: У току је завршно извештавање на програму.

Средства за финансирање програма обезбеђeна су из буџета Републике Србије (Министарство науке, технолошког развоја и иновација).

  • 1.Област
    Све области истраживања
  • 2.Категорија
  • 3.Рок за пријаву пројеката
    02.09.2019. у 23.59 часова
  • 4.Датум ажурирања