Solve Global Challenges 2019

Solve је лансирао конкурс Global Challenges за 2019. годину, са фокусом на следеће изазове:

  • Кружна економија: Како људи могу да креирају и конзумирају робу која се може обновити, поправити, поново користити и рециклирати?
  • Иновација која покреће заједнице: Како грађани и заједнице могу створити и побољшати социјалну укљученост и заједнички просперитет?
  • Развој у раном детињству: Како деца млађа од пет година могу развити критичко учење и когнитивне вештине које су им потребне како би достигли свој пуни потенцијал?
  • Здрави градови: Како урбани становници могу дизајнирати и живети у срединама које промовишу физичко и ментално здравље?

Solve тражи нова технолошка решења намењена решавању одбраних изазова. Сви заинтерсовани иноватори широм света могу да пошаљу своје решење до 1. јула 2019. године. Финалисти такмичења ће бити позвани на одбрану својих решења у оквиру Solve Challenge финала који ће се одржати 22. септембра 2019. у Њу Јорку током недеље генералне скупштине УН.

Цењени лидери изазова ће одабрати најбоља решења која ће формирати 2019 Solver Class.

Изабрани тимови ће се придружити заједници коју чине стручњаци и инвеститори који ће им помоћи да унапреде свој рад. Тимови ће добити менторство и стратешке савете од Slove и MIT мреже, похађати главни Solve догађај на MIT-у y мају 2020. и добити донацију од Solve-а у износу од 10.000 долара, као и приступ значајним додатним финансијским средствима њихових партнера.

Током последње две године, Solve је подржао своје тимове са преко преко 7 милиона евра средстава, као и са менторском подршком, техничком експертизом, медијским и конференцијским наступима, пословним и предузетничким обукама.

Више информација и начин пријаве можете наћи на следећем линку.

    Оставите Ваш коментар

    Ваша мејл адреса неће бити објављена.*